欢迎访问湖南成人高考网!

湖南成人高考网

您现在的位置是: 主页 > 备考学习 > 技巧心得

技巧心得

湖南成考学位英语阅读理解习题练习

发布时间:2022-03-28技巧心得 来源:小编

Reading Comprehension (Directions: There are 4 passages in this part. Each passage is followed by 5 questions or unfinished statements. For each of them there are 4 choices marked A, B, C and D. Choose the best one and mark your answer on the ANSWER SHEET with a single bar through the center of the letter that indicates your choice.)


In 1866, sailors on a German ship called Paula threw a bottle with a message into waters hundreds of miles off the western coast of Australia. One hundred and thirty-one years later, the bottle was found on an Australian island.

It' S believed to be the oldest-known message in a bottle, in terms of the amount of time that has passed between when it was written and when it was found. Before this discovery, Guinness (吉尼斯) World Records said that the oldest was 108 years old, found in Germany in 2015. Australian and German researchers worked together to check whether the note is real or not.

Tonya lIman was walking on the beach in January when she spotted the old bottle. "I picked it up thinking it might look nice on display in my home," lIman says, according to an account on her husband' s website. The bottle was partially filled with wet sand. Shortly after, IIman' s son' s girlfriend poured out the contents and found a tightly rolled note covered in a piece of string.

Too damp to open initially, according to the account, the group waited for it to dry and were amazed to see that it was carefully handwritten in German. "The first thing that caught my eye was the year 1866,”said IIman' S husbandKym. It seemed totally unlikely to us that the note and bottle could have lasted that long."

The pair reached out to the Western Australia Museum, which set out to study the document. "Extraordinary finds need extraordinary evidence to support them, so we contacted colleagues in German for help to find more information," Ross Anderson, who is in charge of works of art in the museum, said in a statement.

But this message is no SOS or love letter.


选项

1、According to Guinness World Records, the second oldest message was found     .

A.in 2014

B.in 2015

C.in 2017

D.in 2016


2、Which of the fllowing is true?

A.A salor named Paula thew the old bote into watersin 186.6.

B.Kym found the old botte first.

C.This oldest mese was found in Gemany.

D.The oldest message was 131 years old.


3、From the passage, we leam that     .

A.Tonya found the botte first

B.Tonya and Kym cntacted rsearchers in Gemany for help

C.Illman' sson broke the bottle to take out what was inside

D.The note was written in English


4、The word "damp" iparagrpgh 4 is closest in meaning to    .

A.wet

B.dry

C.cool

D.hot


5、Whichof the flowi is probably the best tte for this paseage?

A.The Oldes-Known Message Found in Australia

B.The Odest-Known Message Found in Gemany

C.An Extraordinary Evidence of History

D.A Guinness Beer Bottle



参考答案 

1、【参考答案】B

【解析】细节题。根据文章第二段前两句可知,本文介绍的这个漂流瓶信息是迄今发现最古老的,而此前最古老的信息发现于2015年,故答案为B。其他几个年份均与文章信息不符,故排除。


2、【参考答案】D

【解析】细节题。根据文章前两段的信息可知,在澳大利亚发现的这个来自德国的纸条有131年的历史,而这个纸条现在被认定是最古老的信息,故答案为D。选项A (一个叫宝拉的水手在1866年向水中扔的这个旧瓶子)曲解了文章第一句,宝拉是船的名字,不是水手的名字,故排除。选项B (金姆最先发现这个旧瓶子)与原文信息不符,发现瓶子的是他的妻子,故排除。选项C (这条最古老的信息是在德国发现的)与原文不符,原文说这则信息是德文写的,但是在澳大利亚发现的,故排除。


3、【参考答案】A

【解析】细节题。根据文章第三段第一句可知,汤娅是第一个发现瓶子的人,故答案为A。


4、【参考答案】A

【解析】语义题。Damp一词出现在文章第四段第一句,根据句意可知,这个纸条当时难以打开,而damp是其原因。第三段倒数第二句提到,这个瓶子装了不少湿沙子,此可知,damp与wet的意思最为相近,故答案为A。选项B(干燥的)、选项C(凉的)和选项D(热的)均不可能导致纸条无法打开,也不能与第三段中的wet sand相呼应,故排除。


5、【参考答案】A

【解析】主旨题。通读全文可知,文开头两段介绍了一则从德国船只上抛入海中的漂流瓶信息,131年后在澳大利亚被发现,并指出它应是现今历史最为悠久的漂流瓶信息,而随后的段落更加详细地介绍了它被发现和送交相关机构进行研究的情况。由此可知,文都是围绕这个老信息展开的,故答案为A。


在线咨询
电话咨询
QQ咨询
预约报名